Steun ons

Ook bij de Voedselbank geldt: voor niets gaat de zon op. Om wekelijks 150 gezinnen van voedsel te voorzien, maken we kosten. Het voedsel ontvangen we gratis en we werken uitsluitend met onbetaalde vrijwilligers. Of u ons nou wil helpen met geld, voedsel of door uw handen uit de mouwen te steken: alle steun is meer dan welkom.

Voedsel geven

Omdat wij geen voedsel kopen, zijn we afhankelijk van voedseldonaties – zowel van particulieren als bedrijven. Alleen hierdoor kunnen we wekelijks een verantwoord en gevarieerd pakket van levensmiddelen aanbieden aan onze klanten. Wilt u voedsel doneren? Hieronder vindt u meer informatie. En namens onze klanten: alvast hartelijk bedankt!

Voor particulieren

U helpt ons enorm met het doneren van lang houdbare producten. In ons wensenlijstje vindt u producten die wij graag ontvangen.

Met deze producten maakt u onze klanten heel blij:

 • pasta (macaroni)
 • pastasaus
 • (zilvervlies)rijst
 • soep in blik of pak
 • groenten en fruit in blik of pot
 • koffie/thee
 • suiker, koffiemelk
 • jam, honing, stroop, broodbeleg
 • ontbijtgranen
 • vis in blik
 • droge bonen
 • zonnebloemolie
 • noten

Uiteraard zijn we met andere producten ook blij. Zolang de producten maar langer houdbaar zijn en goed verpakt. U kunt bijvoorbeeld ook uw kerstpakket doneren. We proberen ons daarbij wel zoveel mogelijk te richten op voedsel en geen non-food.

Wilt u voedsel doneren? Dan kan dat van dinsdag tot en met donderdag tussen 10:00 en 12:00 in de ochtend. Voor verdere vragen neemt u contact met ons op via 06-14749121 of via mail administratie@voedselbankpurmerend.nl. Dan weet u zeker dat er ook iemand aanwezig is om het voedsel in ontvangst te nemen.

Kleding, speelgoed en dierenvoedsel

Wij richten ons op voedsel voor mensen. Voor dierenvoer (voor honden en katten) kunt u wel contact met ons nemen. Wilt u speelgoed of kleding doneren? Neem dan contact op met de Kledingbank Purmerend of Weggeefwinkel de Saamhorigheid.

 

Voor bedrijven

U helpt ons enorm met het aanbieden van voedsel. Voedsel dat u commercieel niet meer kunt verkopen, maar dat nog van prima kwaliteit is. U maakt ons blij met droge kruidenierswaren (DKW), koelvers- en diepvriesproducten. Deze kunnen wij verantwoord opslaan. Wij houden ons daarbij aan richtlijn 76 van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA).

U kunt het voedsel zelf komen brengen, maar desgewenst kunnen wij het ook komen ophalen. Vanzelfsprekend zorgen wij voor verantwoorde distributie en opslag van de geleverde goederen.

Wilt u ons helpen of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via 06-14749121 of via mail administratie@voedselbankpurmerend.nl. Wij bespreken graag met u de mogelijkheden.

Voordelen voor bedrijven

Wilt u als bedrijf voedseloverschotten doneren aan de Voedselbank? Dat heeft vele voordelen!

 •  Voedselbanken hebben de ANBI (Algemeen Nut Beoogde Instelling) status. Donateurs mogen hun giften aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting.
 • Het voedsel hoeft niet meer vernietigd te worden waardoor er geen vernietiging kosten zijn.
 • Doneren past in beleid van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Door voedsel te schenken aan de voedselbanken wordt het milieu niet belast en werkt een organisatie mee aan het voorkomen van het weggooien/vernietigen van goed voedsel.
 • De onderneming helpt de allerarmste mensen in de samenleving.
Geld geven

Uw geld krijgt bij ons een nuttige bestemming. Want om wekelijks 150 gezinnen van voedsel te voorzien, maken we kosten. Gemiddeld zo’n 5 euro per voedselpakket. Dat wordt niet besteed aan het voedsel zelf, dat ontvangen we gratis. Dat is ook niet het personeel, want we werken uitsluitend met onbetaalde vrijwilligers. Maar dat zijn kosten voor bijvoorbeeld transport, onderhoud, huisvesting en energie. Daar hebben wij uw bijdrage hard voor nodig. Uw donatie komt daarom rechtstreeks ten goede aan onze activiteiten. En alvast namens onze klanten: hartelijk bedankt!

Fiscaal voordeel door ANBI-status

Omdat de Purmerendse Voedselbank een ANBI-instelling is, zijn uw giften aftrekbaar van de belastingen. Het rekeningnummer van de Stichting Purmerendse Voedselbank is NL13RABO0120354608. U kunt onze ANBI-status verifiëren op de website van de Belastingdienst. Ons ANBI-nummer is (nr. 8156.68.077)

 

Steun ons financieel als particulier

Alle financiële steun is meer dan welkom! Uw geld krijgt bij ons een nuttige bestemming. Want om wekelijks 150 gezinnen van voedsel te voorzien, maken we kosten. Gemiddeld zo’n 5 euro per voedselpakket. U kunt op veel manieren doneren:

Zelf overmaken
U kunt uw donatie aan Voedselbank Purmerend overmaken op: Stichting Purmerendse Voedselbank, bankrekeningnummer NL13RABO0120354608.

Organiseer uw eigen campagne
Heeft u zelf een leuk idee? Wilt u zich bijvoorbeeld laten sponsoren bij een hardloop- of fietsevenement? Of organiseert u een koekjes verkoop waarvan de bijdrage naar ons gaat? Of zamelt uw dochter of zoon statiegeldflessen in? Allemaal mooie initiatieven waarvan u de opbrengst aan ons kunt doneren.

Goed doel bij uw jubileum of verjaardag
Een koperen bruiloft of een kroonjaar in het verschiet? Heeft u iets te vieren en wilt u de opbrengst doneren aan Voedselbank Purmerend? Laat het ons weten.

Testament
U kunt ons ook geld of goederen nalaten. Past u daarbij de fiscale regels goed toe, dan bespaart u ook belastinggeld. Maakt u geen testament dan bepaalt de wet wie uw erfgenamen zijn. Wilt u zelf bepalen hoe u uw nalatenschap verdeeld, dan is het belangrijk een testament te maken. Uw notaris kan u hierbij helpen. Zie ook de website goed nalaten.

Andere ideeën?
Heeft u andere ideeën of vragen? Neem dan contact met onze afdeling fondsenwerving via telefoonnummer 0614749121 of via mail adminstratie@voedselbankpurmerend.nl. Wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden.


Steun ons financieel als bedrijf

Om wekelijks 150 gezinnen van voedsel te voorzien, maken we kosten. Gemiddeld zo’n 5 euro per voedselpakket. Het voedsel ontvangen we gratis en we werken uitsluitend met onbetaalde vrijwilligers.

Help de allerarmsten in de regio
Met uw financiële steun kunnen wij blijven zorgen voor een tijdelijke steun in de rug voor de allerarmsten in onze regio. Uw steun is dus hard nodig. Wilt u ook een bijdrage geven? Er zijn volop mogelijkheden: u kiest! Sponsoring levert ook een positieve bijdrage aan uw imago. Wij denken graag met u mee over hoe u hier uw voordeel mee kunt doen. En alvast namens onze klanten: hartelijke bedankt!

Mogelijkheden financiële steun
• U kunt een project of extra materiaal financieel ondersteunen. Bijvoorbeeld vrachtwagens, koelboxen, zonnepanelen, ledverlichting of CV installatie.
• U kunt ons ook financieel ondersteunen in de dekking van jaarlijkse kosten. Dat zijn kosten voor bijvoorbeeld transport, onderhoud, huisvesting en energiekosten.
• U kunt uw advertentie plaatsen op een van onze bussen die dagelijks rondrijden.
• U kunt een collectebus neerzetten in uw bedrijf of de fooi doneren aan Voedselbank Purmerend.
• U doneert de opbrengst van een leuke actie. Bijvoorbeeld een sponsorloop of wielerwedstrijd waar uw medewerkers aan meedoen.
• Een ander idee? Laat het ons weten!

Heeft u een ander idee? Of wilt u overleggen? Laat het ons weten. Wij denken graag met u mee.
Neemt u dan contact op met de afdeling Fondsenwerving, op telefoonnummer 0614 749 121 of mail naar administratie@voedselbankpurmerend.nl

Voordelen voor bedrijven

Wilt u als bedrijf voedseloverschotten doneren aan de Voedselbank? Dat heeft vele voordelen!

 •  Voedselbanken hebben de ANBI (Algemeen Nut Beoogde Instelling) status. Donateurs mogen hun giften aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting.
 • Het voedsel hoeft niet meer vernietigd te worden waardoor er geen vernietiging kosten zijn.
 • Doneren past in beleid van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Door voedsel te schenken aan de voedselbanken wordt het milieu niet belast en werkt een organisatie mee aan het voorkomen van het weggooien/vernietigen van goed voedsel.
 • De onderneming helpt de allerarmste mensen in de samenleving.

Periodiek schenken

Naast de standaard giften en schenkingen is er de mogelijkheid om een overeenkomst met ons te sluiten voor “periodiek schenken”
Dit zijn volgens de wet giften in de vorm van vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen, aan een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), die uiterlijk eindigen bij overlijden van de schenker.
Periodieke giften aan de Stichting zijn aftrekbaar voor de inkomstenbelasting indien deze is vastgelegd door een schriftelijke overeenkomst gesloten tussen de schenker en de stichting waarbij de schenker zich verplicht om gedurende vijf jaar jaarlijks het overeengekomen bedrag te schenken.

Voordeel voor de schenker en voordeel voor de St. Purmerendse Voedselbank
Met een periodiek schenking kunt u het bedrag volledig aftrekken van uw belastbare inkomen. Een drempel van 1% is dus niet van toepassing. Afhankelijk van uw inkomen en leeftijd ontvangt u 19,45% tot 49,5% van de jaarlijkse uitkering (gift) terug.

De voorwaarden voor een succesvolle inkomstenbelastingaftrek
• De schenking dient gedaan te zijn aan een ANBI instelling;
• De schenking dient vastgelegd te worden in overeenkomst periodieke gift in geld;
• De schenking dient gedaan te worden in de vorm van gelijkblijvende jaarlijkse bijdrage;
• De schenking dient vijf jaar achter elkaar te worden verricht;
• De schenking dient u bij uw aangifte inkomstenbelasting als persoonsgebonden aftrekpost (gift) op te geven.

Heeft u vragen?
U kunt altijd bellen (tel. 06 14 74 91 21) of mailen  met de afdeling fondsenwerving om mogelijkheden van financiële steun te bespreken.

Steun ons als vrijwilliger

Vrijwilligers maken de Voedselbanken.

Zij zijn één van de grootste donateurs: met de donatie van tijd en hart voor de zaak. 

Wat is leuk aan werken bij Voedselbank Purmerend?
Je draagt letterlijk een steentje bij aan de maatschappij. Je ontmoet veel verschillende mensen. Je kunt je talenten volop inzetten en nieuwe ideeën of initiatieven waarderen we enorm. Je weet waar je het voor doet en dat geeft voldoening. Meestal kost het je maar een paar uurtjes per week.

Diversiteit aan functies
We hebben hele diverse functies: van administratieve duizendpoten, heftruckchauffeurs en inlevende gastvrouwen tot coördinatoren, logistieke kanjers en sociale doeners. Zit er niets voor je bij, maar wil je toch bij ons aan de slag? Bel ons op 06 14 74 91 21, mail naar administratie@voedselbankpurmerend.nl of kom langs op de Van IJsendijkstraat 164-a. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden

 

Steun ons op een andere manier

Alleen met de steun van vele particulieren en bedrijven kunnen wij blijven zorgen voor een gevarieerd voedselpakket voor de allerarmsten in onze regio. De meeste steun ontvangen wij in geld, voedsel en in mankracht. Maar er zijn meer mogelijkheden om Voedselbank Purmerend te helpen.

Materialen

We hebben regelmatig materialen (of onderdelen) nodig (voor bijvoorbeeld onze bus of) vorkheftruck, kratjes, computers (enz). Maar denk ook aan (kantoorbenodigheden). Heeft u materialen over, dan horen wij het graag.

Uw kennis inzetten

Misschien wilt u ons op een andere manier steunen? Bijvoorbeeld omdat u uw kennis en ervaring vrijwillig wilt inzetten als notaris, advocaat, accountant, cateraar, drukker of noem maar op? Alle hulp is welkom!

Een bedrijfsactiviteit organiseren

Het is mogelijk om met ons een bedrijfsactiviteit te organiseren. Dat is niet alleen maatschappelijk verantwoord, we zorgen uiteraard ook voor een interessante en leerzame activiteit. We bespreken de mogelijkheden graag met u.

Vrijwilliger worden

We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die ons wekelijks willen helpen om zo’n 150 gezinnen te voorzien van een voedselpakket. Het is leuk, zinvol én dankbaar werk. Hier vindt u meer informatie.

Kleding, speelgoed of dierenvoedsel doneren

Wij richten ons op voedsel voor mensen. Wilt u speelgoed of kleding doneren? Neem dan contact op met de Kledingbank Purmerend of Weggeefwinkel de Saamhorigheid. Diervoeding (honden en katten) is erg welkom.

Heeft u andere ideeën of wilt u mogelijkheden bespreken? Neem dan contact op via 06147 49121 of mail naar administratie@voedselbankpurmerend.nl.