Peren plukken in de Beemster

In de weekenden van vijf, twaalf en negentien september wordt de bevolking uitgenodigd om te komen peren plukken in de Beemster. De mensen die langskomen kunnen de peren dan kopen voor een zacht prijsje.

De stichting Beemster Bron is initiatiefnemer van dit evenement en garandeert dat anderhalve meter afstand houden zeker mogelijk is. Wel moeten mensen van tevoren even reserveren via beemsterbron.nl.

Een gedeelte van de opbrengst van de peren zal ten goede komen aan de Voedselbank in Purmerend.

Volendam – Edam

Regelingen voor mensen met een laag inkomen

De gemeente heeft een aantal regelingen bedoeld voor inwoners met een laag inkomen.
Het gaat hierbij om een:

  • Tegemoetkoming premie aanvullende zorgverzekering.
  • Tegemoetkoming in het wettelijk eigen risico.
  • Bijdrage in de kosten voor schoolgaande kinderen.
  • Bijdrage voor maatschappelijke participatie.
  • Kansen voor alle kinderen.
  • Witgoedregeling.

Hulp bij geldzaken en schulden

Is het steeds moeilijker om uit te komen met uw inkomen of heeft u schulden? Aarzel niet en vraag hulp bij de gemeente. Wilt u langskomen? Maak dan eerst telefonisch een afspraak. Tel: (0299) 398398.

Purmerend

Preventie

Krap bij kas of andere financiële problemen? Je bent niet de enige. Samen met jou kunnen wij helpen om huisuitzetting, een afsluiting of het toenemen van schulden te voorkomen.

Meerdoen Regelingen

Met verschillende regelingen en door het aanbieden van goedkope activiteiten, ondersteunt de gemeente Purmerend inwoners met een laag inkomen

Inkomensgrenzen MeerDoen-regelingen
Kindregeling
Collectieve Aanvullende Ziektekostenverzekering
Tegemoetkoming hoge zorgkosten
Computers
Sportieve en culturele activiteiten
Tegemoetkoming gepensioneerden Collectieve aanvullende ziektekostenverzekering
Zwemdiploma A

Quidem Carus

Quidem Carus helpt huisdieren in nood

Een huisdier is vaak een dierbaar gezinslid. Het geeft je aandacht, komt je troosten, je kunt er mee spelen, naar kijken of knuffelen. Jij zorgt goed voor je huisdier en jouw dier geeft je hier liefde en dankbaarheid voor terug.

Voor meer informatie: https://www.quidemcarus.nl/aanvraag

St. Bevordering Huisdierenwelzijn (SBH)

Goede zorg voor een huisdier kan voor een eigenaar een probleem zijn omdat er niet voldoende middelen zijn voor bijvoorbeeld diervoeding of medische zorg. Nijpend wordt het als het huisdier acuut ernstig ziek wordt of gewond raakt. De kosten voor de dierenarts kunnen snel oplopen. Onder specifieke voorwaarden steunen wij de behandeling van een acuut ziek of gewond huisdier. De stichting kan echter nooit garantie geven voor financiële steun, omdat ze zelf volledig afhankelijk is van donaties en giften.

Informatie voor eigenaren

St. H.O.M.E

Stichting H.O.M.E (help.ons.met.eten) is bedoeld voor de baasjes die het voedsel niet meer kunnen betalen voor hun trouwe huisdieren. Zij helpen en ondersteunen u met de dieren die u op moment van aanmelding heeft.

Aanvraag formulier

Voedselbank Purmerend heeft nieuw transport

De Purmerendse Voedselbank rijdt sinds vandaag rond in een nieuwe bus. Met hulp van de Lion’s club en het VSB Fonds heeft de Purmerendse Voedselbank deze bus weten aan te schaffen.

Het vorige vervoersmiddel was al oud en voldeed niet meer aan de eisen die eraan gesteld werden, daarom was de Purmerendse Voedselbank naarstig op zoek naar een nieuw vervoersmiddel. De Voedselbank is blij met deze aankoop, het transport van voedsel wordt hierdoor namelijk makkelijker en sneller. Ook betekent deze bus dat de Purmerendse Voedselbank, de uitdeellocaties in andere gemeenten beter kan bevoorraden. De stichting helpt namelijk niet alleen Purmerendse gezinnen, maar ook gezinnen uit de gemeenten Waterland, Edam-Volendam en Landsmeer.

Er worden op een later moment nog stickers op de bus geplaatst.

Voedselbank Purmerend zamelt in bij Albert Heijn Willem Eggert Centrum

Aanstaande dinsdag 18 en zaterdag 22 augustus zamelt de Voedselbank Purmerend weer voedsel in. De stichting staat dan bij de Albert Heijn in het Willem Eggert Centrum. Ze zijn van 09:30 uur tot en met 16:00 uur aanwezig.

“Deze inzamelingsactie is broodnodig”, aldus Anita de Snaijer coördinator van de Voedselbank Purmerend. Deze actie is nodig omdat de lokale organisatie sinds het uitbreken van de Coronacrisis haar maandelijke inzamelingsacties bij de supermarkten niet heeft kunnen uitvoeren, waardoor de voorraad minder is aangevuld dan normaal.

Rotaryclubs overhandigen cheque aan Purmerendse Voedselbank

Afgelopen vrijdag heeft de Willem Friso Dekker, voorzitter van de Purmerendse Voedselbank, ten aanzien van alle vrijwilligers €2.847,29 in ontvangst mogen nemen van verschillende Rotary Clubs. De opbrengst van de grootscheepse inzamelingsactie werd tijdens een vrijwilligersbijeenkomst overhandigd.

Vanaf half mei hebben verschillende Rotary Clubs uit de regio, op initiatief van de Rotaryclub uit Monnickendam, geld ingezameld voor het goede doel. Omdat de inzameling, dankzij de Coronacrisis, moeilijker te realiseren dan normaal, is ervoor gekozen om de actie online te houden. Lewi Vogelpoel(Rotaryclub Monnickendam) mocht uit naam van de deelnemende clubs de cheque overhandigen. Tijdens de overhandiging bedankte ze alle vrijwilligers van de Voedselbank en beloofde ze nog een koele traktatie, deze werd uiteindelijk met veel dank ontvangen. Het bedrag wordt gereserveerd voor versproducten, deze zijn immers vaak schaars.

De Rotaryclub is ’s werelds oudste organisatie van serviceclubs en omvat ruim 35.000 clubs, die actief zijn in 200 landen. De Rotaryclubs samen hebben meer dan een miljoen leden. Zes clubs daarvan zijn gesitueerd in de regio Waterland, te weten afdelingen: Purmerend, Purmerend-Waterland, Purmerend-Weidevenne, Purmerend-Polderland, Landsmeer en Monnickendam.

Verrassing voor de kinderen van de Voedselbank!

Aanstaande vrijdag zal de Voedselbank Purmerend weer haar pakketten uitdelen aan de klanten. Dit keer zit er echter nog een extraatje in, de kinderen die bij de voedselbank komen worden namelijk verwend! Ze ontvangen van de organisatie vakantietasjes, dit zijn rugzakjes die zijn gevuld met een heleboel cadeautjes, waaronder een prachtig badlaken. Verder zitten er in het verrassingspakket ook nog verschillende (sportieve) spelletjes voor het hele gezien. De persoonlijk hygiëne mag natuurlijk ook niet ontbreken, daarom hebben we er ook toiletartikelen ingestopt.

Dit alles heeft de Voedselbank niet zelf kunnen kopen. Het verrassingspakket is aangeboden door de gezamenlijke kerken van Purmerend in samenwerking met de Etos.