Nieuwe uitgiftepunt in Beemster

Beejee afhaalpunt Voedselbank voor bewoners uit de Beemster
Sinds vrijdag 2 april is jongerencentrum Beejee afhaalpunt voor voedselpaketten van de St. Voedselbank Purmerend.

Elke vrijdag tussen 14:30 – 15:00 kunnen mensen die zich hebben aangemeld, hun pakket ophalen in het jongerencentrum.

Jongerencentrum BeeJee
Bernardus Hollanderstraat 9
1462 XD Middenbeemster.

Bent u iemand of kent u iemand die moeite heeft om de dagelijkse boodschappen te betalen? Dan kan St. Voedselbank Purmerend tijdelijk hulp bieden in de vorm van een voedselpakket.

Klik hier voor het aanvragen van een voedselpakket.

Voedselbank Purmerend dicht tot 5 januari 2021

In verband met de feestdagen, is Purmerendse voedselbank  dicht tot dinsdag 5 januari.

De eerst volgende uitgifte dag zal op vrijdag 8 januari 2021 plaats vinden op hetzelfde tijdstip.

Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een gelukkig nieuw jaar die rijk mag zijn aan mooie dagen en vol vreugde.

 

Voedselbank Purmerend maakt kans op €1000,-

De Voedselbank Purmerend ontving vandaag goed nieuws, de stichting is genomineerd voor het Lokaal Compliment 2020. De stichting is met negen andere genomineerd om de prijs te winnen. In totaal zijn dertig organisaties aangedragen.

“We zijn natuurlijk hartstikke blij met dit prachtige compliment”, aldus communicatiemedewerker Jardo Louw van de Voedselbank. Of de Voedselbank de prijs gaat winnen, dat blijft nog even spannend. Op 31 december wordt dat om 18:30 uur bekendgemaakt tijdens een uitzending van RTV Purmerend. De andere genomineerden zijn: Stichting Het Licht in Ons, Vereniging Vervoer Ouderen, Wandelgroep Triton, Hospice in Vrijheid, FC Purmerend, Stichting Wij-Allemaal, Dijklander Ziekenhuis, Vrijwilligers Molentocht en Stichting Mee-Doen. Al deze stichtingen ontvangen een geldbedrag, voor de winnaar is dat €1000,-. De tweede plek ontvangt €500,-. Alle overige genomineerde organisaties ontvangen een aanmoedigingsprijs van €250,-. De winnaars worden door een driekoppige jury, bestaande uit een gemêleerd gezelschap, gekozen.

Drukte bij de Voedselbank Purmerend

Het was deze week een drukte van jewelste bij de Voedselbank Purmerend. De hele week zijn de vrijwilligers van de stichting bezig geweest met het ophalen en uitpakken van ontvangen goederen.

“Wat is dit een geweldig drukke week geweest”, vertelt Jardo Louw, verantwoordelijk voor de communicatie binnen de Voedselbank Purmerend. Er zijn goederen ontvangen van veel verschillende organisaties, waaronder de basisscholen de Marimba en Kawama, middelbare school het Da Vinci College, de brandweer, de stadsverwarming en de Intratuin Midden Beemster. De goederen die snel uitgedeeld moesten worden zijn deze en vorige week tijdens een uitgebreide en coronaproof uitgifte. Dit had tot gevolg dat de Voedselbank meerdere tafels buiten moest neerzetten. “We zijn hartstikke blij met de gulheid van verschillende organisaties en bedrijven uit de Beemster en Purmerend”, aldus Louw.

Voedselbank Purmerend behoudt groenstatus!

Onlangs heeft de Voedselbank Purmerend van het bedrijf Sensz te horen gekregen dat zij de groenstatus mogen behouden. Deze status laat zien dat de Voedselbank Purmerend de voedselveiligheid waarborgt volgens de gestelde eisen van Infoblad 76 en het Handboek Voedselveiligheid Vereniging Nederlandse Voedselbanken. Gemiddeld heeft de Voedselbank Purmerend een 8,9 als rapportcijfer gekregen.

Voor de Voedselbank is het belangrijk deze status te hebben en vooral te behouden, zodat iedereen kan zien dat de organisatie goed omgaat met voedsel. Voor leveranciers is het goed om te zien dat hun donaties goed terechtgekomen, en voor klanten is het fijn om te zien dat er altijd aan de veiligheid van het voedsel gewerkt wordt.

De groenstatus is geldig tot en met oktober 2021 en dan wordt de Voedselbank weer gekeurd. Meer informatie over Infoblad 76 kan hier gevonden worden en meer informatie over het handboek kan hier gevonden worden.

Brandweer zamelt weer in voor Voedselbank!

Sinds vorige week zamel de brandweer in de regio weer voedsel in voor de Voedselbank. Zij gaan hiermee door tot en met 16 december.

Het is niet de eerste keer dat de Voedselbank een dergelijke actie opzet. Zij deden dit eerdere jaren ook al. Mensen die voedsel over hebben kunnen dit inleveren bij de brandweer aan de Gorslaan. Ook zijn coronamaatregelen van toepassing, waaronder de verplichting van het dragen van een mondkapje. “We zijn natuurlijk hartstikke blij met deze actie. Ondanks de coronacrisis gaan onze werkzaamheden uiteraard gewoon door en daarbij is alle hulp welkom”, aldus Jardo Louw van de Voedselbank Purmerend.

The Foundation for Kids

The Foundation for Kids een particulier initiatief.

Binnen onze groep worden door de vrijwilligers de kledingwensen van kinderen tussen de 0 en 14 jaar volgens de opgave van uw organisatie verzorgd.

De spelregels

Je kunt één keer per jaar een aanvraag voor een kind van 0 – 14 jaar doen. Daarnaast kun je óf voor de verjaardag van het kind óf voor de feestdagen één
extra wens per jaar indienen. Voor de gevraagde kinderkledingwens hanteren zij ongeveer 4 weken om de kleding te kunnen naaien. Voor verjaardagen óf speciale aanvragen zoals
bijvoorbeeld voor de feestdagen, hanteren zij een maaktermijn van ongeveer 6 weken. Houd dus voldoende tijd aan bij aanvraag om het kind niet teleur te stellen.

Uw aanvraag kan u indienen bij de administratie van Voedselbank Purmerend

 

Peren plukken in de Beemster

In de weekenden van vijf, twaalf en negentien september wordt de bevolking uitgenodigd om te komen peren plukken in de Beemster. De mensen die langskomen kunnen de peren dan kopen voor een zacht prijsje.

De stichting Beemster Bron is initiatiefnemer van dit evenement en garandeert dat anderhalve meter afstand houden zeker mogelijk is. Wel moeten mensen van tevoren even reserveren via beemsterbron.nl.

Een gedeelte van de opbrengst van de peren zal ten goede komen aan de Voedselbank in Purmerend.

Volendam – Edam

Regelingen voor mensen met een laag inkomen

De gemeente heeft een aantal regelingen bedoeld voor inwoners met een laag inkomen.
Het gaat hierbij om een:

  • Tegemoetkoming premie aanvullende zorgverzekering.
  • Tegemoetkoming in het wettelijk eigen risico.
  • Bijdrage in de kosten voor schoolgaande kinderen.
  • Bijdrage voor maatschappelijke participatie.
  • Kansen voor alle kinderen.
  • Witgoedregeling.

Hulp bij geldzaken en schulden

Is het steeds moeilijker om uit te komen met uw inkomen of heeft u schulden? Aarzel niet en vraag hulp bij de gemeente. Wilt u langskomen? Maak dan eerst telefonisch een afspraak. Tel: (0299) 398398.

Purmerend

Preventie

Krap bij kas of andere financiële problemen? Je bent niet de enige. Samen met jou kunnen wij helpen om huisuitzetting, een afsluiting of het toenemen van schulden te voorkomen.

Meerdoen Regelingen

Met verschillende regelingen en door het aanbieden van goedkope activiteiten, ondersteunt de gemeente Purmerend inwoners met een laag inkomen

Inkomensgrenzen MeerDoen-regelingen
Kindregeling
Collectieve Aanvullende Ziektekostenverzekering
Tegemoetkoming hoge zorgkosten
Computers
Sportieve en culturele activiteiten
Tegemoetkoming gepensioneerden Collectieve aanvullende ziektekostenverzekering
Zwemdiploma A