Stichting De Vakantiebank

Omdat iedereen op vakantie moet kunnen

Stichting De Vakantiebank heeft als doel mensen met een inkomen rond bijstandsnorm, een onbezorgde vakantieweek aan te bieden op een mooie en recreatieve locatie in Nederland. Om even los te zijn van de thuissituatie en nieuwe energie op te doen.

Theater de Verbeelding

Gratis entree voor voedselbank klanten

Gevarieerd professioneel programma met toneel, cabaret, dans, beeldend- & muziektheater en familie- en jeugdtheater. Theaterzaal van P3 -Purmersteenweg 19. Plaatsen kunt u reserveren via telefonische reserveer lijn 0299411234 (24 uur) vanaf 4 weken voor de gewenste voorstelling. Vermeld duidelijk uw naam, de voorstelling, het aantal kaarten en het nummer van uw voedselbank pas. Zonder tegen bericht liggen op de dag van de voorstelling de kaarten 45 minuten voor de aanvang voor u klaar bij de kassa. Voor meer informatie: http://www.theatherdeverbeelding.nl

Voor wie?

Gratis entree voor voedselbank klanten

 

Voorwaarden

U dient een geldige voedselbank klanten kaart te hebben

Stichting Uitgestelde Kinderfeestje

De stichting uitgestelde kinderfeestje regelen en organiseren kinderfeestjes voor deze kinderen, zodat zij door onze tussenkomst tóch hun verjaardag met hun vriendjes kunnen vieren. Persoonlijk en samen met ouders/verzorgers/ hulpverleners regelen zij het hele kinderfeestje. De activiteit op locatie en natuurlijk ook eten en drinken voor de groep feestvierders. Alles op basis van de interesses en mogelijkheden van het kind en het gezin. Professionele hulpverleners die aan de gezinnen verbonden zijn dienen een aanvraag in op onze website. Vervolgens gaan onze Feest Coördinatoren aan de slag om in onderlinge afstemming een onvergetelijk feestje te regelen.

 

Voorwaarde

Als ouder kun je alleen met bevestiging van een hulpverlenende instantie een aanvraag indienen. https://www.uitgesteldekinderfeestjes.nl/kinderfeestjeaanvragen/

Repair Café

Voor wie?

Iedereen is welkom. U hoeft geen klant te zijn bij de voedselbank

We proberen alles te repareren wat u op een Repair Café aanbied.De reparatie zelf is gratis en dat zal altijd zo blijven.

Voor meer informatie zie: http://repaircafepurmerend.nl/agenda.html

Fit & Better

Doel

Wil jij gezonder eten en lekker bewegen? Kom dan naar FIT & BETTER!  Bij FIT & BETTER krijg je les van een echte sportinstructeur om verantwoord te bewegen. Je krijgt voedingsadvies om je te helpen om gezonde keuzes te maken bij het dagelijks eten. Dit doen we door samen te koken in een kookworkshop. Het programma zit verder vol met andere leuke workshops die je gaat volgen. Ook krijg je tips hoe je met een kleine beurs toch gezond kan eten en hoe je je eten goed kan voorbereiden.

Voor wie?

Iedereen van 16 jaar en ouder kan bij ons werken aan een gezondere manier van leven.

Aanmelden

Wil jij gezonder leven, meer bewegen, meld je dan aan bij FIT & BETTER! Het kost je geen geld, maar we vragen wel jouw inzet en enthousiasme. Kom in beweging en meld je aan! Meer informatie en een beeld van wat je kan verwachten bij FIT & BETTER vindt u op Facebook of neem contact op met Monique Oehlers (Gemeente Purmerend).

Jeugd Sport Pas

De Spurd-JeugdSportPas (JSP) biedt basisschoolleerlingen in Purmerend elk schooljaar in vier perioden de mogelijkheid kennis te maken met een sportieve activiteit. Zonder verplichting van een lidmaatschap en voordelig!

Voor wie?

Voor alle basisschoolleerlingen in Purmerend. U hoeft geen klant te zijn bij de voedselbank

U kunt rechtstreeks aanmelden bij de stichting.

 

 

 

 

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Als het financieel niet mogelijk is dat uw kind kan sporten, of deelnemen aan bijvoorbeeld muziekles of een schilder cursus, dan kunt u misschien een beroep doen op het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Voor wie?

  • voor kinderen 4 jaar of ouder, maar jonger dan 21 jaar die in armoede groeien
  • U hoeft geen klant te zijn bij de voedselbank

Voorwaarde

U heeft een laag inkomen, dat niet hoger is dan 120% van het sociaal minimum

Privacy

De NAW gegevens van uw kind(eren) worden vast gelegd in hun systeem

 

Stichting H.O.M.E

Stichting H.O.M.E (help.ons.met.eten) is bedoeld voor de baasjes die het voedsel niet meer kunnen betalen voor hun trouwe huisdieren. Wij helpen en ondersteunen u met de dieren die u op moment van aanmelding heeft. Wij willen hiermee bereiken dat de minima geen afscheid hoeven te nemen van hun geliefde huisdier(en) in hun toch al moeilijke situatie.

 

Voor wie?

Voor iedereen met een klein budget

Voor meer informatie klik hier

Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn

Voor wie?

SBH steunt huisdiereigenaren die in minima situatie zijn gekomen en onvoldoende kunnen zorgen voor hun huisdier. Onder voorwaarden kan de stichting steun bieden. Ze kan nooit garantie bieden voor steun, omdat ze zelf volledig afhankelijk is van donaties en giften.

SBH werkt samen met voedselbanken om huisdieren van minima te voorzien van diervoeding. SBH creëert via bemiddeling een één-op-één relatie tussen de gevende dier voeding organisatie en de ontvangende voedselbank.

Voor meer informatie klik hier

Weggeefwinkel De Saamhorigheid

Weggeefwinkel de Saamhorigheid te Purmerend is vanuit het idee ontstaan elkaar te helpen met spullen die een ander niet meer gebruikt.

Voor wie?

Iedereen is welkom. U hoeft geen klant te zijn bij de voedselbank.

 

 

Uitgifte:

Rudolf Garrelstraat 2
Maandag & donderdag van 10:00 tot 11:30
Donderdag van 17:00 tot 18:00